Escola Balaguer - Escola Balaguer

Escola Balaguer

El Centre Educatiu Balaguer és una escola privada concertada d’iniciativa social fundada el 1969 per Joan Balaguer i la seva família.

Des dels seus inicis ha estat un centre de referència al barri de La Florida, a L’Hospitalet de Llobregat. Amb els anys ha anat creixent i avui en dia és l’únic centre al barri que ofereix tota l’etapa educativa del 0 als 16 anys, és a dir, Llar d’Infants, Educació Infantil, Primària i ESO (Educació Secundària Obligatòria).

Un projecte comú de formació integral

L’escola és un projecte en comú amb les famílies que dipositen la seva confiança en nosaltres en el més apreciat que tenen, els seus fills i filles. Som una escola acollidora amb un gran ambient familiar en què la tradició i la innovació són part del nostre tarannà.

Som una escola que manté l’entusiasme amb el qual es va crear, una escola arrelada al barri i present en la vida cultural i educativa de la ciutat.

El nostre objectiu és la formació integral de l’alumne, per això adaptem els aprenentatges a les noves necessitats i preparem els escolars com a ciutadans.

Un ambient familiar i de qualitat educativa en què l’alumne és el centre de l’aprenentatge i el protagonista del seu futur. L’exigència acadèmica, l’esforç, la voluntat de superació, una educació en valors i emocional més una forta implicació és el que ha de garantir la preparació dels alumnes d’avui perquè siguin els homes i dones de demà…

Som una escola amb voluntat de servei i per aquest motiu ens adaptem a les necessitats de les famílies per oferir solucions com l’acollida, les activitats extraescolars, el gabinet psicopedagògic i casals, tant d’estiu (finals de juny i juliol),com al setembre.

El nostre equip professional conjuga equilibri, experiència i joventut amb una gran implicació i estima pels alumnes i la seva feina per a què els més de 400 alumnes que avui formen l’escola estiguin preparats pel repte de saber i conviure.

Mirant al futur

Ara, ja celebrat el 50è aniversari, volem mirar endavant sabent que el nostre pilar més fort és la nostra trajectòria. Cinquanta anys que avalaran el nostre futur… i que sense perdre aquesta essència haurem d’anar incorporant nous aprenentatges que seran molt importants en la societat del futur. És per això que l’escola ha fet una aposta pel multilingüisme i per les noves tecnologies, tant en l’aprenentatge com en la comunicació amb les famílies.

A l’escola treballem per avançar-nos a les noves necessitats i estem en constant evolució. En els últims anys hem millorat les instal·lacions, hem inaugurat el menjador nou i s’ha arrelat a l’entorn la nostra escola de dansa, Balaguer Dance.

Aviat vindran nous reptes i com hem fet sempre, entre tots ens en sortirem…

L’escola compta amb un centre únic amb accessos a l’Avinguda del Nord i al Carrer de Granada. Tot i que la Llar d’Infants està situada dins del mateix centre, es tracta d’un ambient independent de la resta d’etapes educatives i compta amb una entrada pròpia.

Les aules estan totalment equipades segons les necessitats de cada edat, amb pissarres digitals interactives, projectors i ordinadors així com Internet d’alta velocitat. També disposem de racons informàtics a les aules d’infantil, aules multimèdia i d’idiomes, laboratori, aules de reforç i atenció a la diversitat.

Utilitzem al màxim els serveis exteriors del centre i els recursos que la ciutat ens ofereix: parcs, instal·lacions esportives i equipaments culturals.

Fes un tour virtual per l'escola

L’Hospitalet va ser una vila tradicionalment agrícola fins a final del segle XVIII, quan hi van començar a instal·lar-se les primeres fàbriques tèxtils. Al començament del XX, la ciutat experimenta un gran desenvolupament industrial i un espectacular creixement demogràfic. El 15 de desembre de 1925, el rei Alfonso XIII li atorga el títol de ciutat.

Entre els anys 1960 i 1970, durant la dictadura franquista, L’Hospitalet torna a veure incrementada la seva població de forma espectacular.

L’Hospitalet és avui un municipi modern i atractiu.

El barri de la Florida està classificat territorialment dins el Districte IV, juntament amb les Planes. Limita amb els barris de Collblanc, la Torrassa, Pubilla Cases, Can Serra i Sant Josep.

El barri era un turó del Samontà hospitalenc, on en el segle XIX hi havia vinyes, fins a la crisi de la fil·loxera. Al voltant del 1900 van aparèixer algunes bòbiles. El gran canvi es va produir amb el pla urbanístic promogut per l’Ajuntament i que va elaborar l’arquitecte municipal Ramon Puig i Gairalt (1926). En aquell pla es preveia la urbanització de tot el terme, i al voltant de 1930 apareixen els primers carrers de Pubilla Casas i La Florida.

Avui el barri es caracteritza per la seva activitat comercial.